27 September 2011

Ciri-ciri budak medic yang nerd

Assalamualaikum & annyeong haseyo...



1.  Setiap hari mesti pakai baju kurung/baju kemeja pergi ke kelas.

2.  Bagi yang perempuan, selalu pakai tudung bawal. shawl adalah sangat jarang dipakai oleh budak medic.

3.  Kad matrik umpama nyawa. sentiasa tergantung di leher.

4.  Kasut bertutup adalah satu kemestian. susah nak nampak budak medic pakai sandal.

5.  Bawak bagpack dengan muatan hampir 5 tan setiap hari. oh ya, kedua-dua tali bagpack tu hendaklah digalas, baru nampak ke'nerd'an nya. kalau galas sebelah je, nama nya stailo. harap maklum.

6.  Pegang buku tebal nak mampus hari-hari. tak tau lah budak medic tu baca ke tak.

7.  Waktu tengah tunggu bas, tengah tunggu makanan siap, tengah tunggu lecturer masuk kelas mahupun waktu dalam tandas, nota tak lepas dari tangan. satu saat tak baca nota umpama satu markah exam akan ditolak.

8.  Bawak botol air besar gedabak, siap dengan tali.

9.  Masih berlegar-legar di fakulti walaupun kelas dah habis. mungkin mereka sayang nak tinggalkan Fakulti Perubatan. kalau balik kolej, dah tak ada title 'Perubatan' lagi.

10.  Masa-masa senggang dihabiskan dengan duduk di library. satu-satu nya tempat yang dapat menenangkan hati budak-budak medic yang nerd.

11.  Berjalan-jalan di sekitar fakulti sambil memakai white coat yang tertera logo 'Fakulti Perubatan'.

12.  Memakai spec. ( errrr aku kah? hahaha =D )


20 September 2011

Kenapa sama? Kenapa berbeza?

Assalamualaikum & annyeong haseyo...



"Wujudnya persamaan agar kita saling memahami. Wujudnya perbezaan agar kita saling melengkapi"

16 September 2011

Budak UKM yang busy... konon nya

Assalamualaikum & annyeong haseyo...

Yo readers and followers. skang ni aku secara rasmi dah jadi student UKM Kampus Kuala Lumpur. kat tengah bandaraya kot kolej aku. tengah malam, tengah hari, awal pagi, memang banyak je bunyi-bunyian yang sangat 'mententeramkan' jiwa ni. haish.

Memang jauh beza dengan Puncak Alam yang sunyi giler even melepas senyap-senyap pun boleh dengar dengan jelas... hahaha. dah mula lah tu aku nak buat perbandingan. setiap tempat pun ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. cuma kita jelah yang kena cuba sesuaikan diri sendiri. betul tak?


Ni view daripada bilik aku. cantik kan nampak KLCC. jangan jeles... muahaha =P

Sepanjang minggu lepas, memang schedule aku pack yang amat sampai tidur pun tak cukup. ni sume sebab tradisi wajib untuk sume student baru. MINGGU ORIENTASI. huh. kat sini bukan minggu, BULAN ORIENTASI. setiap weekend ada aktiviti wajib untuk budak first year. tak dapat aku nak balik rumah. huhu =(


Muka-muka happy bila explorace diberhentikan sekerat jalan sebab hari hujan.. hehe =D

Minggu ni pulak, budak-budak course aku kena pergi kem kat Negeri Sembilan. so, i'm busy again. semalam sampai kolej pukul 8.00 malam sebab tersekat kat traffic jam KL hampir dua jam! sume budak yang ada dalam bas aku berkerut-kerut kening menahan kencing. lama-lama duduk KL, boleh kena penyakit batu karang kot.

Actually, benda yang paling best pasal kem tu adalah group aku berjaya menjadi juara keseluruhan. kehkehkeh. tak sia-sia pengorbanan aku pergi kem kat Negeri Sembilan nun. eceh! (aku takde ambik gambar group kem, gambar hamper dengan piala kitorang pun aku tak ambik... aiyoo)


Aku rembat gambar hamper dari google jelah. aci tak? hehehe =P

That's why lah dah dua minggu aku tak jenguk blog. sesungguhnya kesibukan memang sedang melanda diri yang hina ini. chewah! ayat saja je nak puitis =P

Finally, kepada followers yang baru follow blog ni, aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak. tak lupa jugak untuk sape-sape yang rajin tinggalkan komen dan jenguk Warung Kak Limah. mintak maaf sebab aku belum sempat nak jenguk blog korang buat masa ni. nak reply komen pun belum ada masa. bila aku free nanti, aku jenguk blog korang plus reply komen-komen tu ok =)

Last but not least, thanks again readers and followers. kurakuraygslow sayang you all =D

04 September 2011

Senaman yang perlu diamalkan kalau nak kaki cantik macam SNSD

Assalamualaikum & annyeong haseyo...

Ya cik adik dan cik abang sume. bagaimanakah sambutan hari raya anda? tentu hebat bukan. sudah pasti sambutan hari raya anda dipenuhi dengan aktiviti melahap segala juadah yang tersedia di atas meja tanpa memikirkan apa-apa.


Betul, Malaysia memang kaya dengan pelbagai juadah yang beraneka macam sehingga digelar 'lubuk makanan'. butang seluar yang pada awalnya berkancing pasti akan dibuka pabila perut mula dirasakan kepadatannya.


Jadi, adakah kini kerunsingan sedang membelenggu jiwa anda berikutan berat badan naik mendadak tanpa dapat dikawal? bagi para gadis, adakah lemak anda semakin galak berkumpul di bahagian pinggang dan paha? badan yang pada mulanya begini...


telah menjadi begini?


Ya, jangan risau jangan sedih cik adik dan cik abang sume. anda tidak perlu lagi menahan lapar untuk mengembalikan kelangsingan badan. anda juga tidak perlu membazirkan wang membeli JusMate Dr. Rozmey semata-mata untuk mendapatkan bentuk badan idaman.

tertawan dengan senyuman saya? mari mari beli JusMate ini. gerenti ok!

Kini, hanya dengan senaman ringkas yang tidak merumitkan, anda mampu mendapat kaki yang cantik begini.


Ya, ini memang kebenaran. bukan rekaan. hanya dengan beberapa minit senaman ringkas, bentuk kaki sebegini mampu diperoleh.

video
(sila klik sini untuk Full Version on YouTube)


Dengan nisbah 5 : 3 : 2, sememangnya kaki anda yang paling cantik jika hendak dibandingkan dengan kaki jiran-jiran anda. sudah pasti kucing peliharaan anda juga akan mengiau kecemburuan. burung-burung yang sedang berterbangan bebas juga akan terjatuh ke tanah ekoran terlanggar pokok pabila asyik memandang anda.

jeles I tau. tu yang sanggup drive nak pergi Fitness Class tu

Oleh itu, amalkan lah senaman ringkas tersebut sebanyak 3 kali dalam sehari. nescaya, kaki idaman anda mampu dimiliki. ya, ini memang kenyataan. bukan rekaan.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi talian bertol 1-300-88-2525 (lebih senang pakai Touch'nGo). atau boleh juga e-mel kan pertanyaan anda ke alamat e-mel cicitdrrozmey@gmail.com.

Ini rekaan. bukan kenyataan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...