27 September 2011

Ciri-ciri budak medic yang nerd

Assalamualaikum & annyeong haseyo...



1.  Setiap hari mesti pakai baju kurung/baju kemeja pergi ke kelas.

2.  Bagi yang perempuan, selalu pakai tudung bawal. shawl adalah sangat jarang dipakai oleh budak medic.

3.  Kad matrik umpama nyawa. sentiasa tergantung di leher.

4.  Kasut bertutup adalah satu kemestian. susah nak nampak budak medic pakai sandal.

5.  Bawak bagpack dengan muatan hampir 5 tan setiap hari. oh ya, kedua-dua tali bagpack tu hendaklah digalas, baru nampak ke'nerd'an nya. kalau galas sebelah je, nama nya stailo. harap maklum.

6.  Pegang buku tebal nak mampus hari-hari. tak tau lah budak medic tu baca ke tak.

7.  Waktu tengah tunggu bas, tengah tunggu makanan siap, tengah tunggu lecturer masuk kelas mahupun waktu dalam tandas, nota tak lepas dari tangan. satu saat tak baca nota umpama satu markah exam akan ditolak.

8.  Bawak botol air besar gedabak, siap dengan tali.

9.  Masih berlegar-legar di fakulti walaupun kelas dah habis. mungkin mereka sayang nak tinggalkan Fakulti Perubatan. kalau balik kolej, dah tak ada title 'Perubatan' lagi.

10.  Masa-masa senggang dihabiskan dengan duduk di library. satu-satu nya tempat yang dapat menenangkan hati budak-budak medic yang nerd.

11.  Berjalan-jalan di sekitar fakulti sambil memakai white coat yang tertera logo 'Fakulti Perubatan'.

12.  Memakai spec. ( errrr aku kah? hahaha =D )


8 comments:

arif_sahimin said...

against nombor 1!!!!!!!!!!

kalau nombor 1 tu betul,sume budak medic uitm nerd..im not!! :(

kurakuraygslow said...

so kau nerd lah jawabnya doktor arif oi!!! hahahahaha XD

arif_sahimin said...

eleh..mentang2 dah masuk ukm..

kalau ko masuk uitm pun,ko pun nerd la.. :p

Razil Tahir said...

rasanya semua di atas pun implied kat budak2 dentistry gak...
hahahahahhahahahahahahaha..

lek la..
waktu kelas mestilah nmpk educated...
hahahahahahah..
kat luar bru menggila ok? huhuhu

-furd (funk+nerd) -

kurakuraygslow said...

ok so budak dental pun nerd jugak! =P

dari kaca mata hati said...

ermm.. patut la along aku x sama mcm aku.. hehehe.. susah gak jd budak medic ye..

Cik Long said...

owh... susah gak ek budak medic ni..patut along sy skema.. hehe

kurakuraygslow said...

Haha. Tak semua budak medic nerd =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...