08 April 2013

List of SNSD's Variety & Talk Shows

Assalamualaikum & annyeong haseyo...

Hai SONE! ^^



Kali ni, aku dengan baik hatinya ingin menyenaraikan segala variety show mahupun talk show SNSD dari mula dorang debut sampai lah laaa ni. ni semua pun sebab ada beberapa pembaca yang mintak aku bagi list segala show SNSD selepas dapat tau terkandungnya 23GB variety show SNSD dalam external hardisk aku. kihkihkih =P (sekarang dah jadi 30GB... hee)

Tapi, tak semestinya list aku ni lengkap. andai kata ada beberapa show SNSD yang korang tau tapi aku tak tau, tolong komen kat bawah ye. dapat lah kita lengkapkan list ni sama-sama =)

Then, ada antara show tu yang aku tak jumpa langsung dah sumber video nya memandangkan link untuk aku download dulu dah kena block. so, kalau korang jumpa link lain, sila inform aku ye. selain tu, kalau ada link yang dah kena block ke, broken ke... tolong bagitau aku jugak =)

***

Oh ye. sebelum terlupa, aku cuma senaraikan show yang disertai hampir kesemua ahli SNSD je. kalau setakat sorang dua je yang ada dalam show tu, aku tak letak dalam list ni. kang sampai tahun depan pun tak siap-siap entri aku. hehe ;-)

Korang cuma perlu klik nama show tu, dan aku dah link kan ke website yang berkenaan. untuk video YouTube atau Dailymotion, aku cuma bagi link Part 1 je. selalunya part yang lain tu ada je muncul kat sidebar belah kanan website tu kan. so, korang klik jelah part yang lain tu ye =D

So, SONE... are you ready for this? xD

***

2007






4.  Happy Shares Company (SNSD & Big Bang)

5.  Miraculous Victory Defeat (SNSD & Big Bang)


7.  UFO Town




***

2008







5.  Music Drama : Love Love Bakery (SNSD & Big Bang)





10.  Family Outing (Tae Yeon)  [EP 13]  [EP 14]

11.  Star King  (SNSD, Super Junior, SS501)  [EP 62]



***

2009



1.  Champagne [PART 1] - Part 4 & Part 5 are missing :(

2.  Come To Play (SNSD & KARA)

3.  Deep Talk - sorry... Part 1 is missing :(





8.  Good Song



11.  Idol Army (SNSD & 2PM)



14.  Introducing A Star's Friend - almost all of the video sources have been blocked :(


16.  Mini Drama (SNSD & 2PM)

17.  Music Travel Lalala - please click the download link :)


19.  Sang Sang Plus (SNSD & Shinee) - almost all of the video sources have been blocked :(

20.  SNSD Global Chat - almost all of the video sources have been blocked :(

21.  Family Outing (YoonA)  [EP 36]  [EP 37]

22.  Star Golden Bell Idol Special (SNSD, Shinee, 2PM, KARA)

23.  Cheer Up!  [EP1]  [EP 2]

24. Idol Big Show  [PART 1]  [PART 2]



***

2010








6.  Night Star  [PART 1]  [PART 2]


8.  Story Show Rock  [PART 1]  [PART 2]

9.  Sweet Night - almost all of the video sources have been blocked :(

10.  Win Win - almost all of the video sources have been blocked :(

11.  1 vs 100  [Tae Yeon]  [YoonA]

12.  Running Man (Jessica)  [EP 4]  [EP5]

13.  Running Man (Yuri)  [EP 16]

14.  Strong Heart (SNSD & 2PM)  [EP 18]  [EP 19]




***

2011







5.  Phuket Real Treasure - almost all of the video sources have been blocked :(


7.  The Beatles Code  [EP 68]  [EP 69]

8.  Running Man (Sunny & YoonA)  [EP39]

9.  Running Man (SNSD)  [EP 63]  [EP 64]

10.  Strong Heart (SNSD)  [EP 103]  [EP 104]


12.  Christmas Fairytale - no english subtitle




***

2012






4.  Mecha Mecha Iketeru (Japanese Show)

5.  Music Lovers (Japanese Show)

6.  Playing With Girls' Generation (Japanese Show)

7.  Sukkiri (Japanese Show) - almost all of the video sources have been blocked :(

8.  1 vs 100 (Sunny)

9.  Running Man (Tae Yeon)  [EP 112]




***

2013



1.  Guerilla Date  [PART 1]  [PART 2]



4.  Midnight TV Entertainment - almost all of the video sources have been blocked :(




8.  Shinhwa Broadcast  [EP47]  [EP48]


10.  The Beatles Code  [EP47]  [EP48]


12.  Strong Heart (SNSD)  [EP 165]  [EP 166]

13.  Jounetsu Tairiku (Japanese Show)

14.  Two Days One Night (YoonA)  [PART 1]  [PART 2]  

15.  Running Man (Jessica)  [EP 141

16.  Happy Together (YoonA)  




***

2014



1.  Live Monster (Japanese Show)  [PART 1]  [PART 2]  

2.  Mnet Wide Entertainment News Backstage  [PART 1]  [PART 2]












***

2015





3.  Running Man (SNSD)  [EP 254]







10.  MV Bank Stardust  [EP 1]  [EP 2]


12.  Channel Soshi  [EP 1]  [EP 2]  [EP 3]  [EP 4]  [EP 5]  [EP 6]  [EP 7]  [EP 8]

13.  Weekly Idol  [EP 212]  [EP 213]

14.  SNSD's V App  [EP 1]  [EP 2]  [EP 3]  [EP 4]  [EP 5]  [EP 6]  [EP 7]  [EP 8]

15.  MV Making  [Lion Heart]  [You Think]


17.  The Return of Superman  [EP 95]  [EP 96]




Last Updated : 18th October 2015


***

p/s :  ada berlambak lagi episod dalam Star Golden Bell, Star King, Strong Heart dan radio show yang SNSD sertai tapi aku tak listkan semua. sebab apa? sebab cuma beberapa ahli je yang ada dalam show tu dan banyak gila kalau nak list kan semua. hehe. so, kalau korang nak tengok jugak show tu, korang cari jelah kat google ok. enjoy watching! ^^


31 comments:

testing said...

haiii..afiqah di sini..hepi sgt tgk post nie.rse cm nk lompat2..ehe..thx alot.. ^__^

kurakuraygslow said...

Most welcome =)

Permintaan anda sudah ditunaikan. Oh ye, ada penambahan sikit dalam entri ni tadi. Mungkin boleh check balik kot2 ada yg tak download lagi ke =)

wendi panjaitan said...

Terima kasih atas list" nya.. Sangat membantu ^^

Anonymous said...

2013.....Running man(Jessica)

Sone said...

kurakuraygslow stay dkt mana eh? agak2 blh jumpa tk? teringin jugak nk ada 23GB snsd variety show ni

kurakuraygslow said...

Kalau nak jumpa, meh datang HUKM :)
* sekarang ni dah 32.3 GB... hehe

Sone said...

aaaa tk jauh sngt tu. nnti bila2 if free sy contact awk :)

Julia Mohd Bakri said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Terima kasih bebanyak ya cik "kurakuraygslow" 😍

Ichigo Riri Asri said...

Min kalau video ini dari reality show mana kalu min tau tolong kasih tau linknya please

http://m.youtube.com/watch?v=0kuvcNRL_bk

Sm yang ini http://m.youtube.com/watch?v=kt1N9x-Vd8E

Saya udah nyari2 linknya gk ketemu, apakah ada yang tau itu dari reality show mana tolong sm linknya apa
Sebelumnya gomawo yg jawab

kurakuraygslow said...

Ichigo Riri Asri:

The 1st link is from the variety show "2011 Come To Play SM Town".

This is the link for full episode =)
http://www.dailymotion.com/playlist/x1oh9n_LyntSNSD_come-to-play-smtown-special/1#video=xkgdok

Anyway, I don't know about the 2nd link. Sorry >.<

Anonymous said...

afiqah here..remember me?? hehe..byk link awk dari dailymotion..cmne nk download ek? bkn ke video dri dailymotion xleh download da skang???

kurakuraygslow said...

Ofkos la ingat. Disebabkan afiqah lah kurakuraygslow buat entri ni. Hehe. Dailymotion boleh je download guna YTD downloader. Downloader yg sama untuk Youtube :)

Anonymous said...

ok nnt sy akan try.. :)
apa kata buat entry pasal semua mv yg snsd ade sbb kadang- kadang 1 song pon ade byk version kan..ngan the making of/behind the scene skali..hehe.. ~afiqah~

kurakuraygslow said...

Pasal MV SNSD tu, dah ada dalam entri under tag SNSD. kurakuraygslow akan update ikut comeback SNSD. Semua version of MV ada dalam entri tu. Pasal behind the scene, kebanyakan video dah kena block. So tak dapat post kat sini >.<

Anonymous said...

boleh laaa nak amek sume 32gb too.. HUKM eh.... sbb bnyk link ni da mati ni.. nak tengok pon kne download dlu lak....

kurakuraygslow said...

Yezza kat HUKM. Kalau nak contact boleh PM Facebook kurakuraygslow =)

Anonymous said...

Hi, can you help me find link to download SNSD and Dangerous Boys? I can't download it in wonderfulgeneration.

Inima Neika said...

Hallo, do you have any idea about where I can find SNSD MBC FM4U Dreamy Radio 090804 and download it?

kurakuraygslow said...

Anonymous : I'm sorry. I can't find the link to download since all YouTube link has been blocked :(

Inima Neika : I don't know. Sorry >.<

taeyeonza said...

bila sya bca entry ini... make me cry... saya almost complete collect all the show SNSD then.... bln 3 yg lepas rmh sewa kena pecah, laptop n external hardisk kena curi.... huhuhu... sekarang start dari zero collect all the show...

kurakuraygslow said...

Taeyeonza : Mesti sedih gila kan!!! Dulu pernah terdelete semua folder Kpop termasuklah variety show SNSD. Menangis kot. Nasib baik ada kawan yg baru lepas copy hardisk, and copy balik drpd dia. Sejak drpd tu ada 2 hardisk sbg backup :)

taeyeonza said...

kurakuraygslow: nak menagis tapi x kluar air mata... untung ade kwn yg same minat... sya kat sini sedih giler... mmbr yg lain more to boy group xde yg SONES sgt... huhuhu... tpi kena redha n skrg mmg berusaha kmpl balik show before kena block or deleted...

Anonymous said...

Thanksyou so much to share ♥

Miss Jessica so much :(

unrequited love said...

Win Win ade x..cari link ade yg boleh tgok part 1 je..yg lain blocked..sedih..

kurakuraygslow said...

Unrequited love : Sorry takde. Kebanyakan link memang dah kena blocked.

Anonymous said...

http://yinxiong.tumblr.com/post/15632215276/updated-snsd-variety-shows-eng-subbed another link for snsd variety show with eng sub

Anonymous said...

Hye SONE! :) Nak tanye, kenape ek video infinity challege xdpt tgk? puas da cari, especially episode 144 tu. nak sgt tgk :(

kurakuraygslow said...

Sorry memang video tu dah fully removed from every source :(

aminsaifuddin said...

Taetiseo awk xnk senaraikan ke? Best jugak show tu.. hihi ;)

kurakuraygslow said...

Sebab saya tak pernah tengok variety show TTS. Inshaa Allah kalau ada masa saya search pasal variety show TTS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...