21 February 2012

Jangan Sesekali Beri Harapan Palsu Kepada Kaum Perempuan

Assalamualaikum & annyeong haseyo...



Apa khabar wahai para lelaki yang budiman sekalian. ini cumalah sedikit coretan yang diharapkan mampu untuk memberi peringatan kepada korang sume. 

Kalau korang takde perasaan pape kat seseorang perempuan tu, tolong jangan layan dia macam someone special. hati perempuan ni lembut, mudah cair dan kadang kala mudah perasan. 

Korang senyum sikit kat dia, dia ingat korang ada hati kat dia. korang rajin sikit tegur dia, dia ingat korang minat kat dia. korang asyik pandang-pandang dia, dia ingat korang suka kat dia. walaupun mungkin korang tak pandang dia pun, korang pandang orang kat belakang dia. hehehe.

Mungkin, pada anggapan korang, yeah... cuma nak berkawan. tapi, pada pandangan dia, korang nak lebih daripada berkawan.




So, jangan sesekali react macam korang ada hati kat dia. walaupun korang memang anggap dia kawan biasa, tapi dia anggap korang cuba nak tackle dia. ini secara tidak langsung dah buat dia perasan, dapat harapan palsu dan seterusnya kecewa.




*  Sumber doodle : http://semanisepal90.blogspot.com

4 comments:

CIK NIOS said...

ad yg sngaja buat pompuan jatuh hati padanya.. huh buaya. -.-''

nice post! :')

kurakuraygslow said...

Cik Nios : Yup. Kalau dalam hati takde pape feeling, jangan layan lebih-lebih kan. Btw, tq =)

mikeyvio said...

ppuan pon sma. jgn permain prasaan org laki kalu xde ati kt dia. laki pon mdah prasan kta ska kt dia gak. pdhal kta nk kwn je. hehe

kurakuraygslow said...

Mikeyvio : Itu mungkin akan terjadi kepada perempuan yang suka tegur lelaki. Kalau kita tak tegur tanpa sebab, dorang takkan perasan. Hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...