20 August 2015

SNSD Fifth Korean Album - Party, Lion Heart, You Think

Assalamualaikum & annyeong haseyo...




Hello SONE! Dah lama SNSD tak buat Korean comeback kan. Laaa ni dia buat comeback sampai 3 lagu terus! :)

Mula-mula, SM Entertainment released teaser untuk 3 lagu tu pada 30 Jun 2015~




First of all, dia akan pre-release single Party dulu pada 7 Julai 2015. OMG excited gila uollllssss!!! Bagi aku, ketiga-tiga lagu tersebut macam sedap je untuk didengar. Dan excited jugak nak tengok blonde YoonA for the first time.




Then, SM released teaser untuk MV Party pulak pada 3 Julai 2015 :)




Wow MV dia nampak sangat cantik! Lagu dia pun catchy dan sesuai dengan konsep summer. Tak sabar nak tunggu 4 hari lagi untuk official MV. Hihi.

Seperti yang telah dijanjikan, pada 7 Julai 2015 official MV Party pun released~




Shooting untuk MV ni dilakukan sepenuhnya kat Koh Samui, Thailand. Nampak panas berdenting kan. Hehe. Secara jujurnya, aku sangat suka lagu ni. Tapi, aku tak berapa suka outfit SNSD dalam MV ni sebab seksi. Huhu. Dorang ada pakai bikini T_T

Para haters pun start bash SNSD, cakap dorang dah start seksi sebab tak sefemes dulu lagi. Hellllooo SNSD still femes okay. MV ni capai 4 juta views dalam masa sehari kot. Walaupun dorang pakai bikini, tapi tarian dia takde lah seksi sangat. Nampak enjoy dan happy, bersesuaian dengan tema summer. Hee. YoonA pun nampak gorgeous dengan blonde hair tu.

Aku paling suka comeback stage performance Party kat Show Music Core. Nice sangat! :)




Tak lama pun SNSD promote Party. Dalam 2 minggu lebih je pastu dorang nak fokus kat another 2 MVs. So, pada 14 Ogos 2015, SM Entertainment released teaser untuk MV Lion Heart pulak~




Lagu ni pun macam sedap didengar. Hehe. Konsep dia retro. Harap-harap outfit dorang cantik lah sebab selalunya konsep retro ni outfit dia pelik-pelik sikit. Huhu.




Keesokan harinya pulak, SM released teaser untuk lagu You Think~




Okeh kali ni kita akan tengok the usual concept of SNSD, synchronized dancing. Hehe. Can't wait!!!

***

Selepas 3 hari, tepat pukul 12 pm KST 18 Ogos 2015, official MV Lion Heart pun released! Serentak dengan released nya MV Lion Heart, album kelima SNSD pun released dengan 6 lagu di dalamnya termasuk lah Lion Heart dan Party.


 


Perkara menarik pasal MV ni, boleh pulak SONE perasan ejaan nama SNSD kat kepala singa tu salah. Haha. Tajam betul mata dorang. Macam mata bionik.


SM Entertainment, you better double check before release their MV -,-


Tapi, rambut YoonA dah tak blonde dah. Dah hitam balik. Huhu.




MV Lion Heart tak banyak sangat tunjuk dancing part. Dance practice Lion Heart ni membuktikan SNSD memang terbukti power dalam dancing. Tetap synchronized walaupun playful. Hihi.




***

Pada pukul 12 am KST 19 Ogos 2015 pulak, official MV You Think released! Serentak dengan itu, 6 lagu lain pun released dalam album yang sama :)


 


Tapi, YoonA tak banyak part dalam lagu ni. Huhu. Takpe lah. YoonA pun bukan main vocal. Dia visual je. Hihi.




SNSD akan start balik promotion untuk Lion Heart dan You Think pada 21 Ogos 2015. So, be prepared SONE XD

***

Bila dah buat Korean comeback, ofkos lah ada banyak variety show SNSD menanti para SONE di luar sana. Bukan setakat variety show, reality show pun ada tau.


Please stay updated with Channel Girls' Generation


Kalau nak tengok segala variety show mahupun reality show SNSD, jangan segan untuk klik link ini. Happy watching SONE :)


2 comments:

norsalihah shaleh said...

ELF here... hehe. lagu baru SNSD ni memg ceria mv dia tp tu lah. makin seksi sesorang. masa dlam running man pun bukan main seksi tiffany. tshirt biasa pun nak diseksikan. hurmmmm

kurakuraygslow said...

Hai ELF :)

Tulah dalam RM tu, Tiffany dan Sunny bukan main seksi. Ikutkan Tiffany memang dari dulu seksi. Sunny before this more to aegyo, lately more to sexy pulak -,-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...