14 October 2011

Antara DNA dan Ariz Forteen

Assalamualaikum & annyeong haseyo...

Hai readers. korang rasa tak blog aku ni makin membosankan? lately, memang aku dah amat jarang post entri-entri yang aku sendiri rasakan best. well, masa tengah belajar ni memang 90% kapasiti otak aku hanyalah untuk study semata-mata (ceyh ayat tu bajet macam aku rajin sangat. kehkehkeh).

* Korang                  :  Eh mana lagi 10%?
   kurakuraygslow :  Ariz Forteen yang punya... muahahaha =D

Disebabkan itu lah, aku sangat malas nak pikir idea-idea menarik untuk buat entri. korang ingat nak cipta entri-entri meletop kebabom ni senang ke. susah woo. lebih susah dari ingat kat Ariz Forteen. heh. muehehehe =P


***
Eh eh, korang nak tau tak. minggu depan kan aku ada exam. yep, first exam untuk course baru aku ni. takde-takde, kali ni aku dah tak target A dah. pass pun dah syukur Alhamdulillah... hehehe. so, aku cuma berharap segala notes yang bertimbun hingga hampir menyamai ketinggian KLCC tu mampu ku baca dalam masa 3 hari ni. padan! tu lah, study last minute lagi =P

Memandangkan silibus aku untuk module ni lebih menjurus ke arah DNA punya kerja, nak tak nak kenalah jugak aku merajinkan diri carik video-video berkaitan DNA replication, transcription, translation and so on kat Tiub Kau tu (YouTube). kalau tengok visual lagi senang nak paham kot. aku bukan pakar pun bab-bab imagination ni.

Tapi kan... tengah-tengah search "DNA transcription" kat YouTube tu, boleh pulak jari ni tertaip "Forteen Berdua Bersatu Live" kat search box tu. hehehehe. errrr... bukan salah aku. salah jari aku. I'm innocent... muehehehe =P


So, aku pun TERberhenti study sebab TERtengok video Forteen ekoran jari aku yang TERtaip nama Forteen kat search box tu. then, apa lagi. enjoy bebeh!


Ariz yang kat kanan sekali tau. sedap kan suara dia. lemak merdu disukai ramai Cik Kura-Kura =D



Thank you encik cameraman sebab banyak kali zoom Ariz saya =)
(Ariz masih kat belah kanan sekali)



Kali ni Ameer ambik part Ariz. jarang dapat tengok Ameer solo.
(Ariz yang kedua dari kiri)

***
Pastu kan, aku TERjumpa lah pulak link "Cover Song by Saiful Ridzuan" kat YouTube. pergghh, baru ku tau... Ariz ni memang dah biasa buat cover song kat YouTube sebelum jadi artis. memang bagai DNA dalam nucleus betul lah aku ni =.=

* bagai DNA dalam nucleus tu perumpamaan moden, aku modified daripada perumpamaan bagai katak di bawah tempurung.

Patut lah suara you sedap Ariz, memang sedap rupanya. hahaha =D




Kalau tengok kat cover song tu, ada url blog Ariz kan. tapi, malang bagi aku (dan mungkin korang jugak) sebab tak boleh nak baca pun blog dia. dah dia private kan, macam mana pulak aku nak baca. paham paham... sape lah aku di hati dia. sobsobsob =( *tengah lap air mata guna hujung lengan baju*
***
Eh! dah pukul bape ni? tadi aku nak buat apa sebenarnya? errrr... cari video pasal DNA lah labu. aiyoo... TERmelencong pulak. ngehehehe. ok guys. gua blah dulu. chow~

* aku memang tengah dalam mood gilakan Forteen (especially Ariz) skang ni. tolong maafkan ok... hehehe =D


3 comments:

MissViVio said...

senget la awk. hahaha

kurakuraygslow said...

haha. otak jadi tak betul sikit menjelang exam ni. hehehe =P

meera said...

nice entry... kitaorg de club forteen jom la.tp x official sgt hehe... kla nk join add saya dulu hyun meera .. pastu saya tolong add kn awk.. hehehe best diorg hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...