15 April 2011

Tips sebelum exam

Assalamualaikum & annyeong haseyo....

Kat bawah ni merupakan tips-tips sebelum exam yang korang kena tak boleh buat. kalau nak buat jugak buat lah. tapi aku tak jamin esok korang hidup lagi ke tak.


1.  Kalau korang adalah sorang yang pandai dah, tak payah study. kalau nampak orang tengah study, ejek dia sampai nangis. tapi, kalau korang adalah sorang yang agak bebal + sedikit dungu, rajin-rajinkan diri membuat toyol kerana ini akan menjamin masa depan korang.


2.  Ambik slip exam cepat-cepat. kalau korang dengki dengan kawan korang yang dah pandai, curik slip exam beliau beberapa minit sebelum exam dan bakar terus. bila dia menggelabah, ketawakan dia sekuat hati sambil tunjuk slip exam korang. jangan sampai tersilap bakar slip exam sendiri.


3.  Curik alat tulis dekat kedai-kedai berhampiran. kalau korang kantoi, bawak kes itu ke mahkamah. sogok tuan hakim dengan gambar-gambar hot Nora Danish.


4.  Jika korang terpikir nak study, hentikan niat tersebut kerana banyak lagi benda yang lebih menyeronokkan seperti mengutuk orang dalam blog & membuat status yang menyindir di facebook.


5.  Sebelum exam, pikirlah bila korang nak repeat paper tu balik. ini dinamakan sebagai critical thinking.


6.  Kitar semula buku-buku yang korang benci dengan segera. bila buku-buku tu dah hancur, korang akan rasa segar & lebih bermanfaat untuk terus hidup.


7.  Jika korang study tapi tak paham-paham, pandanglah cermin & berkata kepada diri sendiri, "kau memang bengap!!" jika korang terasa dengan katea-kata korang itu sendiri, korang memang bodoh tak macam orang.


8.  Kalau nampak kawan-kawan tengah study, pukul sorang-sorang sampai korang puas. selepas pukul, berbangga lah dengan diri korang kerana korang telah berjaya mengelakkan mereka daripada melalaikan diri.


9.  Jika terasa malas untuk study, jumpa tok bomoh & mintak dia bagi toyol sekor. jangan mintak ju-on sebab dia tu macam baru nak amek UPSR.


10.  Sebelum exam, tidurlah selewat mungkin.. ini penting untuk mengisi masa lapang semase exam nanti.


* Amaran : segala akibat daripada perbuatan di atas hendaklah ditanggung sendiri.

woot woot.. sexy kot


1 comment:

noie =3 said...

baek punye info..haha..
that hyppo mmg sexy kowt..nyoh..nyoh..
haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...